Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на 19-годишен младеж, шофирал със 140 км по един от централните булеварди в града.

Установено е, че на 27 май тази година на бул. „България“, той се е движил с „Мерцедес“-а си със скорост, по-висока от допустимата с цели 90 км. Опасното и шофиране е било заснето и от него са били разпространени кадри в социалните мрежи.

С постановление на наблюдаващия прокурор младежът е е задържан за срок до 72 часа. За деянието по закон се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до пет години.

Това е поредният случай на безразсъдно и опасно шофиране в Пловдив. Вчера от държавното обвинение започнаха проверка на клип в социалните мрежи, на който се вижда как лек автомобил се движи със скорост от около 150 км/ч в района на бул.„Копривщица“ в града.

Само преди дни от държавното обвинение пък се самосезираха по публикуван, отново в социалните мрежи, видеоклип с кадри на младеж, шофиращ със 170 км/ч по Асеновградско шосе.

Опасното шофиране се случва малко повече от две седмици след тежката катастрофа с джип в Центъра на Пловдив, при която заради високата скорост, с която се е движил 21-годишният водач, той и момиче до него на предната седалка починаха на място, а други двама младежи бяха тежко ранени. При спасителната акция пострада и пожарникар от пловдивската служба.