20 творби включва изложбата „Посоки“, която художникът Владимир Пенев откри в хасковската галерия „Форум“. Те могат да бъдат разгледани там до 10 май, а за последно със самостоятелна изложба в тази галерия Владимир Пенев е гостувал преди 10 години. 


Експозицията показва най-новите му картини, а заглавието е препратка и към творчеството на неговия баща- поетът Пеньо Пенев.

 
През есента на миналата година Владимир Пенев бе сред участниците в националния пленер „Цветовете на града“, който община Хасково организира в парк „Кенана“ и признава, че с удоволствие отново би приел такава покана.


Хасковската галерия направи и първата откупка още преди официалното откриване на изложбата- творбата „Зелен пейзаж“ вече е притежание на „Форум“.


Владимир Пенев е роден на 19 февруари 1956г. в Димитровград. Единствен син е на големия български поет Пеньо Пенев. През 1981г. завършва живопис в класа на проф. Светлин Русев в Художествената академия в София. От същата година е член на Съюза на българските художници. Бъдещето си на художник избира в Димитровград, през 1972 г., в кръжока по рисуване към гимназия „Иван Вазов”, воден от Петко Чурчулиев, чието име носи сега галерията в града. Автор е на няколко стенописа, два от които в Димитровград, като предстои възстановаването на единия в първоначалния му вид заедно със сина на Петко Чурчулиев- Стефан. Владимир Пенев определи предстоящата работя по паното в Дом на културата „Химик“, като предизвикателство.


Той не скри и, че подготвя поредната изненада за ценителите на Пеньо Пенев- библиофилско издание в 11 екземпляра, върху което вече работи.


Владимир Пенев твори в различни жанрове- фигурална композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Има множество самостоятелни изложби в цяла Европа. Участник е в международни пленери и симпозиуми, в редица изложби в България и чужбина.

Почетен гражданин е на Димитровград от 2007г. Със званието посмъртно през 1970г. е бил удостоен и неговият баща- поетът Пеньо Пенев. След броени дни, на 24 април, в Димитровград започват Дните на поезията „Пеньо Пенев“.