Позорната бивша поп звезда Гари Глитър беше освободен от затвора, след като излежа половината от 16-годишната си присъда, предаде Би Би Си.

Задържаха полицай за блудство с непълнолетна във Велико Търново

78-годишният Глитър, чието истинско име е Пол Гад, беше осъден през 2015 г. за опит за изнасилване, четири обвинения за непристойно нападение и едно за секс с момиче под 13 години.

Поп звездата педофил Гари Глитър е освободен предсрочно от затвораСнимка: Getty Images

По това време съдията каза, че е ясно, че всичките му жертви "са били дълбоко засегнати" от насилието.

Глитър беше една от най-големите музикални звезди на 70-те години.

Българин е осъден в САЩ за разпространение на детска порнография

Той беше на върха на славата си, когато нападна две момичета на 12 и 13 години, след като ги покани зад кулисите в съблекалнята си.

Най-младата му жертва е била на по-малко от 10 години, когато той се е промъкнал в леглото й и се е опитал да я изнасили през 1975 г.

По време на произнасянето на присъдата съдия Алистър Маккрийт заяви, че не може да намери "никакви реални доказателства, че Гад е изкупил престъпленията си".

Преподавател от УАСГ е задържан за педофилия (видео)

Той описа насилието на Гад над момиче под 10 години като "ужасяващо" и каза: "Трудно е да се надценява покварата на това ужасно поведение."

Вие на всички тях сте причинили реални и трайни щети и сте го направил не по друга причина, а за да получите сексуално удовлетворение за себе си от дете“, отсече съдия Маккрийт.

Гад отрече обвиненията срещу себе си, но беше признат за виновен след процес, продължил три седмици.

Той беше държан в HMP The Verne - затвор с ниска степен на сигурност категория C в Портланд, Дорсет, и беше автоматично освободен по средата на присъдата си. Като извършител на сексуално престъпление, той вече ще подлежи на лицензионни условия.

Осъдиха на 4,8 г. затвор старши матрос, блудствал със собствената си дъщеря

Обвиненията срещу Гад излязоха на бял свят едва години по-късно, когато той стана първият човек, арестуван по време на операция „Йутри“ – разследването, започнато от Met след скандала с Джими Савил.

Det Ch Insp Майкъл Орчард, от операция Yewtree, каза, че Гад е "класически сексуален хищник, който се е възползвал от статуса на звезда". Гад беше една от най-големите глем рок звезди на Обединеното кралство от 70-те години на миналия век.

Пилот и автомонтьор сред задържаните за разпространение на порно с деца (снимки)

Неговият крах настъпи десетилетия по-късно, след като той призна, че притежава хиляди изображения на детска порнография и беше вкаран в затвора за четири месеца през 1999 г.

След като е освободен, той заминава в чужбина и през 2002 г. е експулсиран от Камбоджа на фона на съобщения за обвинения в сексуални престъпления. През март 2006 г. той беше осъден за сексуално насилие над две млади момичета в съседен Виетнам и прекара две години и половина в затвора.

“Все още се изплъзват”. Деца между 5 и 12 години са малтретирани и експлоатирани за OnlyFans

При завръщането си в Обединеното кралство през 2008 г. на бившата поп звезда е наредено да се подпише в регистъра на извършителите на сексуални престъпления.

През 2012 г. той беше арестуван в дома си в Лондон след разследване на детективи от операция Yewtree, която беше организирана след скандала с насилието над Джими Савил, преди делото, довело до последната му присъда, да влезе в съда през януари 2015 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм