В цялата страна се провежда мащабна акция. Над 20 адреса са претърсени, иззети са телефони, флашки и други магнитни носители на информация. Задържани са 13 души.

Мащабна акция на прокуратурата, има задържани за разпространение на порно с деца

Снимка: БГНЕС

В техните телефони и компютри са открити кадри, съдържащи брутални сцени със сексуално насилие над деца на видима възраст между 2 и 10 г. 

Арестуваните не са организирана престъпна група, а отделни хора, които са споделяли видеата чрез специален софтуер. Общото между тях е, че всички са мъже, някои от които дори са родители и са семейни, различават се по професиите си.

"Задържани са пилот от гражданска авиация, мотокаристи, автомонтьор, електротехник и др. Профилът им е мъже между 30-40 години има и около 60 годишни, от тях около 50% са семейни и са с добри социални възможности".

Снимка: БГНЕС

Това заяви заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов по повод проведена мащабна операция по противодействие на разпространението на порнографски материали, за създаването на които са използвани малолетни лица.

Максималното предвидено наказание за задържаните е до 6 г. затвор, добави Борислав Сарафов. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм