С решение на Върховния касационен съд на 24.11.2022 г. влезе в сила ефективна присъда от четири години и осем месеца и бе наложена глоба от 1000 лв. на старши матрос Ж.Ж., осъден по обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура-Сливен за извършени от него в периода февруари 2018 г. - април 2019 г. престъпления против личността на две жени, едната от които е собствената му малолетна дъщеря, съобщиха от прокуратурата.

Пуснаха под гаранция обвинения за педофилската мрежа хасковлия

Ж.Ж. е признат за виновен за създаване и разпространяване на порнографски материали, многократно заплашване със сила и принуждаване на чужда гражданка да осъществява полов акт с него, за блудствени действия без съвкупление с малолетно лице и съвкупление чрез принуждаване със сила на чужда гражданка.

Осъденият старши матрос е бил задържан под стража незабавно след получаването на първия сигнал срещу него в началото на юни 2019 г. и от тогава не е напускал ареста. В деня на сигнала са извършени неотложни действия по разследването, довели до намирането в дома му на незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Пилот и автомонтьор сред задържаните за разпространение на порно с деца (снимки)

Доказателствените материали за това престъпление са отделени в друго наказателно производство. То е приключило по-рано - през май 2020 г., с влязла в сила ефективна осъдителна присъда от две години и три месеца лишаване от свобода и глоба от 4000 лева.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм