Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София, съобщи "BG ON Air". Задържането е станало снощи в столичния квартал "Младост 3" по сигнал на Ален Симеонов от гражданската инициатива "Ловци на педофили". 

Георги Иванов, 34-годишен преподавател в университета, води кореспонденция близо месец с фалшив профил, който създават от групата "Ловци на педофили". Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия. 

Осъдиха на 4,8 г. затвор старши матрос, блудствал със собствената си дъщеря

"Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство", разказа Ален.

Гл.ас. д-р инж. Георги Иванов. Снимка: Facebook

Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление. 

Пилот и автомонтьор сред задържаните за разпространение на порно с деца (снимки)

"Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ. Той е патологичен лъжец", заяви Ален.

Мащабна акция на прокуратурата, има задържани за разпространение на порно с деца

От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост. 

Досега "Ловци на педофили" са хванали близо 50 мъже. През утрешния ден предстои на Ален да даде допълнително показания срещу Георги Иванов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм