5831.67 лв. събраха за лечението на димитровградския учител Живко Русев организираната от НЧ „Христо Ботев“ благотворителна „Хоротека на открито“ и базар вчера. Безвъзмездно озвучаването на хоротеката на централния димитровградски площад „България“ осигури Даниел Палашев. 

Десетки от различни танцови клубове, школи и състави, читалища, както и съпричастни с каузата граждани, се включиха в хората и базара от 17 ч. на площада.


Организаторите от НЧ „Христо Ботев“ и на кампанията „Надежда за Живко Русев“ благодарят на всички, откликнали на апела им за „ Хоротека на открито“ с благотворителен ритъм и базар, в който също десетки съпричастни предоставиха сувенири, картини, книги, ръчно изработени картички, сладки, бижута, играчки и др.


В събота каузата подкрепиха и от ФК „Димитровград-1947“ с организирания на помощното игрище на стадион „Миньор“ Фестивал на футбола. В своеобразния  футболен празник се включиха над 80 деца набор 2015-2016г. от 6 отбора: Момчилград, Кърджали, Златоград, Хасково, Свилендрад и разбира се, Димитровград. 


За всяко дете имаше осигурена храна, вода и лакомство, а наградите бяха връчени от легендарните футболисти на Димитровград Трендафил Данев и Георги Кутянов. Благодарим на всички отбори, взели участие в турнира и се надяваме той да се превърне в традиция, коментират организаторите.


В групата „Надежда за Живко Русев“ в социалната мрежа продължават благотворителните онлайн търгове, както и организацията на различни инициативи за каузата.

Кампанията стартира в средата на месец март, след като на преподавателя по български език и литература в димитровградското СУ „Любен Каравелов“ е поставена диагноза за тежко онкологично заболяване и предстоят операция и дълго лечение.

Дарителска сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BG81UNCR70001525664179
BIC UNCRBGSF
Живко Колев Русев