“Разкази от корена” ще се нарича първият самостоятелен сборник на разследващия полицай Кристина Палазова. Книгата ще бъде издадена с благородна кауза. Всички приходи от продажбата на сборника с разкази ще бъдат дарени за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, каза в ефира на Дарик радио авторката.

Кристина Палазова пише от скоро, но вече има няколко спечелени литературни конкурса и номинации. Със своя разказ “Дар от праскови” тя се класира в топ 10 в петото издание на Националния конкурс за къс разказ “Мостове”. Кристина Палазова получи специалната награда на Дарик радио - медиен партньор на творческата надпревара. 

Темата на конкурса беше „Шегите на Фортуна“. Тя вдъхнови 58 автори от цялата страна, на възраст от 19 до 66 години. Литературната надпревара се организира от Дамски писателски клуб „Фортуна”, клуб „Мечтание”, Фондация „Русе – град на свободния дух”. 

Разказите на Кристина Палазова се отличават с дълбочина на общочовешките теми в тях и с лекотата на писаното слово на авторката. Историите пренасят читателя в чудния свят на емоционалните й герои. Първата й книга е вдъхновена от темата за родовата памет, а повечето от разказите са свързани с Родопите.

Цялото интервю с Кристина Палазова чуйте в прикачения звуков файл:  

Линк към разказа “Дар от праскови”: https://www.facebook.com/konkurs.mostove/photos/pcb.1478379902533129/1478374135867039