Приза „Подай ръка на доброто“ връчи за осма поредна година Лайънс клуб „Свилена“ в навечерието на празника на Свиленград. Този път той е за учителя по история в СУ „Д-р Петър Берон“ Димитър Гилев. От дамаския клуб в граничния град го определят, като „съвременен будител, който със своите идеи, дела и инициативи подава ръка на Доброто, за да знаем и помним, ние и нашите деца“.


Димитър Гилев става преподавател по история в СУ „Д-р Петър Берон“ през 2018 година. Година по-късно основава клуб по история „Родолюбие“ за ученици от различни възрасти. Той е създател на най-големия исторически интернет проект в страната „Древна България“. Целогодишно пътува, прави видеа, снима и пише, рови се в архиви. Създава и ръководи още няколко исторически страници и групи в интернет, като общите му последователи са близо 200 000, мотивират решението си от лайънс клуба.


Негови статии са публикувани в исторически сайтове, списания и вестници. Трудовете му се четат, гледат, коментират, харесват и споделят от милиони души по цял свят. Неговите видео уроци и статии се използват в българските училища в редица европейски страни, включително САЩ, Азия и Австралия, отбелязват от клуба. 


От 2018 година Гилев започва да организира и публични исторически беседи в цялата страна, участва в откриването на паметници, отбелязването на празници и годишнини в различни градове в страната. През 2021 година издава сборник с лекции, който достига до хиляди българи в страната и в чужбина. През същата година Димитър Гилев става „Любимец на България“ в класация на обществената БНТ.


През септември тази година екип от специално жури го избира, като една от номинациите за „Будител на годината 2022“. Той е номиниран заедно с още 9 личности, които през годината са вдъхновили хората и творили добро.


„Бъдещето са децата и аз посвещавам себе си на тях и на българския народ”, сподели Димитър Гилев в благодарственото си слово към дамите от Лайънс клуб „Свилена“ и гостите на церемонията.

С тази награда вече 8 поредни години Лайънс клуб „Свилена“ изказва своята благодарност и уважение към всички, които работят активно и  допринасят за благото и просперитета на Свиленград в страната и чужбина, помогнали са с идеи, каузи и акции в помощ на нуждаещи се, с пример и вдъхновение. Изящната статуетка е изработена от Радко Бъчваров- женска ръка, символ на грижата, милосърдието,красотата и любовта, допълват от клуба.

Носители на приза „Подай ръка на доброто“ в предходните години са:
- Духов оркестър ,,Костадин Манов“,с диригент Васко Василев;
- МБАЛ- Свиленград с управител д-р Димитър Ермов;
- Виолета Карапеева – дългогодишен учител и ръководител на детска фолклорна  група ,,Тракийска китка“;
- Сем. Сарандиеви – социално ангажирани с бизнес в Свиленград;
- Инж.Георги Манолов – дългогодишен кмет на Свиленград;
- Читалище „Просвета- 1870“, гр.Свиленград;
- Ротари клуб- Свиленград.