83-годишната жена, която на 24 август беше намушкана с два ножа от 17-годишната си внучка в Меричлери е починала, съобщават от прокуратурата.


Момичето е с обвинение в опит за убийство на баба си и на 28 август Хасковският окръжен съд наложи най тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Предстои да бъде направена аутопсия и според резултатите от нея от прокуратурата ще преценят дали има основания за промяна в обвинението.


Между възрастната жена и внучката, която живеела с майка си в друга къща в Меричлери, често възниквали разпри. Този път 17-годишната при поредния скандал намушкала с нож възрастната жена, като след като ножът се изкривил, използвала и втори. Малко по-късно посетила съседи, на които казала, че баба й не се чувства добре. Комшийката я намерила в безпомощно състояние и съобщила на спешния телефон. 83-годишната жена бе откарана в пловдивска болница с опасност за живота, където по-късно въпреки усилията на лекарите е починала.


Съдебното заседание, при което на 17-годишната бе наложена мярка за неотклонение, се проведе при закрити врати в Хасковския окръжен съд, тъй като момичето е непълнолетно. То е направило самопризнания и е с лоши характеристични данни, поради което съдът го остави в ареста.