Протест с искане изтезателят на животни Захари Шулев да получи максимална 3-годишна присъда се проведе на площада пред сградата на Община Бургас на 4 декември от 16 ч. Освен с транспаранти и плакати, някои от протестиращите доведоха и домашните си любимци.

Зорница Атанасова за животните със сърца, пострадали от зверства

„Искаме Захари Шулев да получи максимална присъда, но според нас тя не е достатъчна, затова второто ни искане е законът да бъде променен, защото за нас един живот не струва три години. Тези хора заслужават да лежат много повече за стореното зло“, заяви исканията си Йоана Георгиева, която е сред организаторите на протеста. Според протестиращите тези промени са нужни, защото повечето насилници на животни в даден момент посягат и на хора.

„Такива садисти нямат място сред нас. Насилието над животни винаги носи след себе си нещо много по-голямо“, категорична е Атина Георгиева. Тя още каза, че се планира и подписка в подкрепа на исканията им. „Молбата ми е към всички граждани и институции да направят първата възможна малка крачка за една бъдеща промяна“, добави тя.

Чуйте настроенията от протеста и исканията на хората в звуковия файл:

Автор на статията: Никола Попов

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм