Динамиката на атмосфените процеси над страната ще се засили ощe в събота, когато от северозапад ще премине атмосферно смущение и главно в нощта срещу неделя на много места от север на юг ще превали, дори е възможно на места да прегърми. 

Но тъй като процесът ще е бърз, в неделя до обед времето ще се подобри.

Новото нормално ли са топлите зими?

В понеделник обаче започва по-съществена промяна заради голяма област на ниско нялагане. Още около обед над западните райони се очаква да започнат первалявания от дъжд, които ще обхванат постепенно цялата страна.

Изпращаме най-топлата зима за последните 135 години

Валежите по Средиземноморския циклон в началото на следващата седмица. Theweatheroutlook

Защо сменяме часа?

През нощта срещу вторник и във вторник сутринта с нахлуването на по-студен въздух температурите ще започнат бързо да се понижават и на места дъждът може да премине в сняг, дори и н по-ниска надморска височина.

В планините ще вали сняг, там снежната покривка ще се увеличи. До края на деня във вторник валежите ще спрат навсякъде, но температурите ще останат по-ниски от обичайните.

Астероид „убиец на градове“ ще премине между Земята и Луната (снимки)

От четвъртък нататък ще последва ново повишение на температурите до типично пролетни стойности, а април ще започне с нова порция дъжд. Това е следващата събота, когато вероятно нов циклон ще влоши времето над страната.

Денят на изборите, 2-ри април, се очаква де е без валежи, но това може да се промени.

В Европа също в началото на следващата седмица ще е студено с превалявания от сняг на места, защото от района на Северно море към централните части на континента ще се спуска студен въздух.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм