Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви в кулоарите на парламента, че е получил уверение, че до обяд проблемите между правителството и зърнопроизводителите ще бъдат решени. Той посочи, се според правителството има диалог. 

„Нека да видим какво ще решат и след това ще коментираме отново. Сега нещата са доста по-прости, става дума за едни обезщетения, които искат, за тези тонове зърно, които са в България, и разликата в цената“, допълни той.

Тази сутрин производители изкараха тежка техника на изхода на София, до Долни Богров, с готовност да влязат в столицата при разрешиение от властите. Малко по-късно стана ясно, че няма да протестират в града, както и че никъде по пътната мрежа в страната няма да има блокади.

Помолен да коментира днешните думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ДПС на практика са част от коалицията, Делян Пеевски каза: "Каквото ги подкрепяме, сме го показали, ясно сме го изразили".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм