Над 10 000 мотористи се очаква да вземат участие в откриването на мотосезона в столицата тази събота. Събитието ще премине под надслов „Пази мотористите, и тях някой ги чака вкъщи!”.

Пътна полиция и представители на столични мотоклубове призовават за повече толерантност и дисциплина на пътя.

Мотористи на протест пред парламента

Тази година,заради ремонтни дейности сборната точка на мотористите в столицата  няма да е на познатото място – площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски”. Сборният пункт на клубните и свободни мотоциклетисти от столицата и региона ще бъде на паркинга на зала „Арена София”. Оттам с полицейски ескорт в колона, те ще потеглят към кв. „Бояна”, в различни участъци бул. „Цариградско шосе” ще бъде затворен. Финалната точка е пред Националния исторически музей.

По данни на „Пътна полиция” през миналата година в столицата е загинал само един моторист. През 2021 година са били 9. Комисар Златанов уточни, че катастрофите са се увеличили - от 61 на 91. Нарушенията на мотористите също - от 219 на 307.

От мотоклубовете призоваха да се спазват правилата за движение.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм