Парламентът прие процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидати за подуправители на БНБ. Решението предизвика нови дебати в Народното събрание.

Борисов начело на Комисията по външна политика, Кирил Петков - на Комисията по въпросите на ЕС

От Има такъв народ предложиха в процедурните правила директно да бъдат записани имената на Адрей Гюров и Петър Чобанов, за които ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС вече са се договорили. А от БСП заявиха, че парламентът си губи времето с предрешени казуси.

Сарафов издаде заповед за ускоряване работата на прокуратурите по неприключили досъдебни производства

Мнозинството в парламента прие процедурните правила и критерии за избор на подуправител на БНБ. Против решението бяха от Има такъв народ, БСП и Възраждане. Цончо Ганев коментира, че цялата процедура е предрешена.

Тошко Йорданов от Има такъв народ предложи директно в критериите да бъдат записани имената на договорените подуправители.

Георги Свиленски от БСП коментира, че парламента си губи времето с ясни казуси.

БСП иска НС да одобрява всяко решение на МС за военна помощ за Украйна

В отговор от ГЕРБ-СДС коментираха, че демокрацията действа на принципа на формирани мнозинства в парламента, които вземат решения и в това няма нищо нередно. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм