Неизвестни и непоказвани до момента картини- рисунки и акварели на художника Димитър Иванов – Лицо представя хасковската галерия „Форум“. Експозицията включва 22 творби и може да бъде разгледана до края на месеца. 


Уникалната изложба представя 22 непоказвани до момента творби-рисунки и акварел, на именития хасковски художник. Те са част от фонда на галерията и благодарение на финансирането по общинска програма „Културни инициативи“ бяха рамкирани във вид, годен за показване, разказа Татяна Форева от екипа на галерията.


Тя припомни и, че началото на хасковската галерия е поставено с дарение от близките на Лицо, а част от показаните в изложбата творби са били сред ранните му работи и това дарение.


Показаните в експозиците рисунки и акварели са рисувани в Хасково и показват града и околностите му от онези години. С тази интересна изложба дори и самите ние преоткриваме Лицо. Във фонда си имаме много негови творби, но съхранявани в папки. Сега, когато са подредени в галерията, го виждаме по нов начин. Любопитно е и, че всяка от работите му е надписана, понякога не само с дата, но и час, разказа още Татяна Форева.


Роден на 1 март 1888г. в Хасково Димитър Иванов-Лицо се оформя като зрял художник в периода 1912-1938г. Има 22 самостоятелни изложби в различни градове на страната, сред които и София. Жизненият му път завършва през 1953г., като в негова чест в центъра на родното му Хасково е поставен паметник.