С впечатляващи демонстративни действия по пожарогасене и спасителни действия Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен отбеляза 140 години от основаването на пожарното дело в града под Сините камъни.

Гражданите и гостите на Сливен имаха възможността да наблюдават професионалните действия на пожарникарите и спасителите от РДПБЗН-Сливен в ситуации по спасяване на пострадали при пътно произшествие, спасяване на пострадал при пожар от покрива на обществена сграда, различни техники  и способи при гасене на пожари в сгради и моторни превозни средства. Беше демонстрирана добрата екипна работа на пожарникарите, спасителите, Центъра за спешна медицинска помощ, доброволците  от Българския червен кръст и доброволците от противопожарен екип към село Стара река. В демонстрацията се включиха и децата от отряд „Млад огнеборец” при ІІ-ро ОУ”Христо Ботев”, които представят Сливен в регионални състезания на младежките противопожарни отради „Млад огнеборец”. 

Комисар Владимир Демирев, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен даде висока оценка за работата на екипите при справяне с възникналите ситуации.

Чуйте го в звуковия файл.