От 6 март на територията на град Кюстендил ще има градски транспорт, информирана сесия на Общински съвет кмета Петър Паунов. 11 обиколни  курса, 3 курса в сутрешните, 3 в работните часове, а през останаото време ще бъде на два часа.

Децата ще пътуват безплатно в градския транспорт, учениците - със 70% намаление

„Така че превозвачите ще могат да се възползват и от компенсациите, и разбира се, за междуградските линии те са факт. Единият от превозвачите се отказа от линията за София, другият е готов да поеме курсовете, така че ще продължат и курсовете. Превозвачите са учудени, че при голямото желание да има автобуси по-голямата част от тях са празни. Но да се надяваме, че ще има механизми да бъдат компенсирани достатъчно добре.

Правителството предлага с 40% по-евтини карти за градския транспорт за пенсионерите

Но от 6 март ще има градски транспорт, освен това, с атрактивните цени на такситата смятаме, че ще настъпи голямо облекчение в хората, които притежават автомобили, и ще могат да с отърват от излишните атомобили, за да не се натоварват с излишни разходи, знаете - таксито е 3 лв. от точка до точка. Когато има и автобуси, всеки може да пътува спокойно  в градски условия. Имаме превозвач, който е заявил готовност да започнат 11 курса, в момента се подготвят с юристите условията, при които да се случат“, коментира кметът Петър Паунов.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм