Опозицията ще внесе вот на недоверие към правителството заради политиката му в сферата на отбраната в сряда. За това съобщи във Facebook лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Подписите бяха събрани още преди местния вот по инициатива на БСП, но по настояване на "Възраждане" внасянето им се отложи след изборите. От "Има такъв народ" също се включиха.

Сега обаче Костадинов търси подкрепа и от ГЕРБ-СДС. 

"Тъй като снощи видях колко разочарован беше лидерът на ГЕРБ от изборните резултати, очаквам от него закономерно да подкрепи нашия вот. Давам му прекрасен повод да накаже своите коалиционни партньори от ПП-ДБ", написа Костадинов в социалната мрежа.

Напомняме, че Бойко Борисов беше посрещнат със скандирания „победа, победа“ в Пловдив.

„Или се прави правителство и коалиция като хората, или подобни „сглобки”, някакви шарлатански работи – не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента между ПП, „Възраждане” и ДБ. И това ще бъде лично от мен огласено, вече съм го направил пред всички наши западни партньори”, каза още Борисов, цитиран от NOVA.

Дали ГЕРБ ще остане в коалицията зависело от резултатите във всички градове, посочи Борисов. „За да има преднина Терзиев, са гласували половината от моите избиратели”, подчерта той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм