9 политически партии и коалиции регистрира ОИК-Димитровград за участие в изборите за кмет на община: ГЕРБ, ПП-ДБ, „Граждани за общината“, коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, коалиция „БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ“, коалиция „ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА“, местна коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ”, коалиция „ЛЕВИЦАТА!”, ПП ВЪЗРАЖДАНЕ. 


Регистрация за участие във вота за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства получиха същите 9 политически партии и коалиции: ГЕРБ, ПП-ДБ, коалиция „Граждани за Общината“ , коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, коалиция „БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ“, коалиция „ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА“, местна коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ”, коалиция „ЛЕВИЦАТА!” и ПП ВЪЗРАЖДАНЕ.


Във вота само за общински съветници и кметове на кметства в община Димитровград ще участват 4 политически формации: ИТН, партия „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ”, партия „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД” и ДПС. 


ОИК в Димитровград регистрира и 5 инициативни комитета за издигане на независими кандидати за кметове на кметства, два от които за село Бряст: Минка Стоянова и Лидия Димитрова, Галина Панева за с.Каснаково, Невена Челебиева за с. Бодрово и Ангел Георгиев за с.Горски извор.


До момента официално обявените кандидатури за кмет на община Димитровград са на настоящия трети мандат Иво Димов (ГЕРБ) и Пламен Панев (коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“). От местната коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ” на Стефан Димитров заявиха, че ще обявят кандидата си в законовите срокове. Днес те ще представят кандидатите си за кметове на кметства. 

Пряк избор за кметове на кметства в община Димитровград предстои за: гр. Меричлери и селата: с.Злато поле, с. Добрич, с. Каснаково, с. Горски извор, с. Крум, с. Ябълково, с. Сталево, с. Скобелево, с. Върбица, с. Бодрово,  с. Длъгнево, с. Крепост, с. Черногорово, с. Воден, с. Бряст, с. Здравец, с. Странско, с. Радиево, с. Голямо Асеново, с. Брод и с. Долно Белево, уточнява в съобщение ОИК.