Благодарствено писмо за доблест и граждански принос връчи днес директорът на ОДМВР- Хасково старши комисар Чавдар Георгиев на 20-годишния димитровградчанин, помогнал за залавянето на ограбил жена в града. Старши комисар Георгиев поздрави младежа  и отбеляза: „Обществото ни има нужда от млади хора, като Вас, благодаря Ви“.

Преди дни момчето помогна в залавянето на познайник на полицията, нападнал и ограбил дамската чанта на 69-годишна жена в Димитровград, в която имало пари, дебитна карта и лични документи. Младежът паркирал колата си на улица „Васил Друмев“ в града, когато чул виковете на жената. Видял, че срещу него бяга мъж, държащ чанта. Без да се колебае и за миг младежът го пресрещнал, съборил го на земята и му отнел дамската чанта. 23-годишният нападател успял да избяга, но за минути бил задържан от полицейските служители по даденото от младежа описание, уточняват от ОДМВР.


Пред старши комисар Георгиев в присъствието и на началника на РУ на полицията в Димитровград 20-годишният младеж заяви, че нито за миг не се е поколебал и вярва, че така би постъпил всеки добър човек.


Ст.комисар Георгиев изрази своите най-добри чувства и към родителите на младежа, възпитали го в смелост, добрина и съчувствие. 


20-годишният младеж не пожела да бъде сниман и да бъде споменано името му, като подчерта, че не е сторил някакъв голям подвиг.