Физическите лица да могат да погасяват задълженията си към „Топлофикация“ в по-дълъг срок - до 12, 24 или 36 месеца. Такива промени предлагат общински съветници във връзка със сключването на споразумения за разсрочено плащане на задълженията към дружеството.

Това ще е възможно при точно определени критерии, обвързани с финансовото и здравословното състояние на длъжника, като се предвиждат няколко варианта.

Омбудсманът пита енергийното министерство ще има ли достатъчно газ за есенно-зимния сезон

Практиката показва, че ако клиентите не сключат споразумение за разсрочване, те трудно плащат дължимото, се казва в доклада на вносителите Георги Георгиев, Ваня Тагарева и Прошко Прошков.

В него се посочва още, че за потребителите, сключили такива споразумения, няма да текат лихви и задължението ще бъде погасено след време, а „Топлофикация София“ ще получава регулярни, макар и по-малки в размер плащания за предоставяните услуги. Докладът ще бъде разгледан на предстоящата сесия на Столичния общински съвет този четвъртък.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм