Започнаха оперативни дежурства в Община Хасково във връзка със зимното почистване. Сформиран е Оперативен щаб, ръководен от заместник-кмета Динко Тенев и всички, включени в него служби и фирми, са в готовност, уверяват от администрацията. 


Ангажимент на Община Хасково чрез ОП „Екопрогрес“ е снегопочистването на основните градски булеварди, както и подходите към Старческия дом, болници, медицински и социални заведения. Пешеходната зона в централна градска част е задължение на сметопочистващата фирма. Тя има ангажимент за останалата част от града, общинските пътища и 35 села, уточняват от местната администрация.


В момента в базите на „Екопрогрес“ са налични 300 тона сол и 100 тона пясък, а при нужда ще се доставят допълнителни количества, съобщи Динко Тенев.


Заради предупрежденията на метеоролозите за очаквани валежи през почивните дни дежурствата на екипите стартираха от снощи и ще продължат до вторник. Ако обстановката се успокои, ще бъдат прекъснати и възстановени отново при прогнози за нови снеговалежи, коментира заместник-кметът на Хасково. 


През последните дни, заради ниските сутрешни температури, са опесъчавани стръмни участъци, като ул. „Панорама“, пътен възел „Орфей“, подхода към Монумент Света Богородица, надлеза към ЖП гара Хасково и др.


От Община Хасково припомнят, че е задължение на собствениците на имоти, търговски обекти и обществени сгради да почистват прилежащите територии към сградите си и да отстраняват опасни ледени висулки.