Оставката си, като областен управител на Хасково, е депозирал Минко Ангелов заради скандала след сигнал от Българска Легия „Антимафия“ до президентството, в който бе посочено, че покровителства контрабанден канал за парфюми. Сигналът е внесен на 7 ноември и е препратен до всички компетентни институции: Прокуратура, ДАНС и МВР, които започнаха проверки по него. Това съобщи в парламента служебният премиер Гълъб Донев в отговор на питане от хасковския депутат от БСП и заместник-председател на антикорупционната комисия Смиляна Нитова.


По думите на служебния премиер до няколко дни от МВР ще излязат с резултат от проверката. 


От 25 ноември Минко Ангелов е в отпуск, а функциите на областен управител изпълнява заместникът му Мартин Узунов до изясняване на случая.


Скандалът избухна след публикации навръх именния ден на Ангелов 11 ноемви. Тогава той отказа да коментира, а на личната си страница в социалната мрежа написа, че нищо в сигнала срещу него не отговаря на истината.

На личната си страница в социалната мрежа преди минути Минко Ангелов написа:

„Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции въпреки това, че изнесената информация е пасквил съшит с бели конци и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост. Аз съм в отпуск, за да не се възприема, че оказвам влияние върху проверката на компетентните органи. Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършените от тях действия. Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. През целия си житейски път винаги се съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност винаги съм се борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен. Като представляващ институцията Областна администрация-Хасково и положил клетва като областен управител на Хасково, винаги съм работил спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани.“