"Днес украинският посланик поиска България да промени досегашната си позиция и да започне да изнася оръжие за Украйна. Това изявление доказва, че досега не сме изнасяли оръжие за тях и оборва цялата манипулативна, лъжлива, организирана и платена кампания по тази тема срещу мен лично, срещу бившия екип на министерството и редовното правителство".

Това казва лидерът на БСП и бивш министър на икономиката и вицепремиер в кабинета "Петков" Корнелия Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

Нинова: Има лична атака към мен от президента и това е очевидно

"Ако сме предоставяли оръжие щяха ли да искат тепърва да започваме да го правим? Призовавам служебното правителство да се съобразява с решението на Народното събрание да не се предоставя оръжие на Украйна. Това би било въвличане на България във войната", казва още Нинова.

В заключение, тя казва: "Ние от "БСП за България" искаме мир, сигурност, стабилност, спиране на войната и решаване на конфликта по дипломатически път. При участие в следващо правителство ще отстояваме същата позиция, както досега". 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм