"Тръгваме на избори със самочувствие за добре свършена работа в предишното управление. Бяхме фактор на стабилност и сигурност", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при регистрацията на "БСП за България" в ЦИК за участие в изборите на 2 октомври, предаде БГНЕС.

Изявление на Корнелия Нинова

Изявление на Корнелия Нинова

Posted by Darik.bg on Tuesday, August 16, 2022

Нинова: За да се върне на власт, Борисов е готов да лъже от сутрин до вечер

Левицата предлага четири решения за излизане от кризата в България.

"Внесохме 7000 подписа, регистрирани сме", заяви Нинова на излизане от Централната избирателна комисия.

"Благодарение на нас и на нашето участие в това правителство имаше мощна социална програма от 22 милиарда лева, която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима", каза Нинова и допълни, че левицата е била фактор в управлението, гарантиращ сигурност и стабилност на правителството, както и диалогичност.

„Демократична България“ се явява самостоятелно на изборите

"Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над фирмите, орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата — първо място по индустриално производство в Европа, което е рекордно", подчерта Нинова. Тя заяви, че вярва, че хората ще оценят всичко това.

Лидерът на левицата обаче подчерта, че БСП има и решения как да продължи да се бори с кризата, която очаква страната през есента и зимата.

"Имаме четири работещи решения, с които гарантираме, че ще приведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци", допълни тя.

Корнелия Нинова уточни, че ако избирателите им дадат нужното доверие, първото, което ще се случи, е определяне на мораториум върху цената на газа, водата и парното.

"Сериозна програма за компенсация на бизнеса за разликата в цените, продължение на социалната програма и социалните приоритетите и незабавни преговори с "Газпром" - са останалите приоритети на БСП", съобщи тя.

"Най-доброто, което се предлага е от "Газпром", заяви лидерката относно диверсификацията и преговорите за доставки на газ.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok