"Целта, която си поставихме на тези избори е да се разгради моделът ГЕРБ в местната власт и да започне промяната отдолу нагоре. Напът сме тази цел да я осъществим. Най-яркият пример е в София. 18 години управление на ГЕРБ в София вече ги няма и нашият кандидат отива на балотаж, вярвам, че ще го спечели."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг.

"Почти навсякъде по предварителна информация вотът за партийните листи е повишен спрямо последните избори. БСП се връща с повишено доверие. В няколко десетки общини печелим на първи тур и в още повече от това отиваме на балотаж", заяви тя.

"На хората им омръзна моделът ГЕРБ. С времето ние доказахме на хората, че сме последователни и принципни в борбата със задкулисието. Трябваше да мине време хората да се убедят в това. Ние очаквахме скандалът с машините да се отрази като понижаване на избирателната активност, но това не се получи", каза още Нинова.

"Четири месеца ГЕРБ и ПП-ДБ си играят на опозиция и все си стоят заедно. БСП остана единствената алтернатива на този тип управление, на сглобките и задкулисието", заключи тя.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм