Най-новият концерт-спектакъл на Нина Николина „JAZZ & TRADITIONS VOL.2“ гостува от 20.30 ч. тази вечер на пл. „България“ в Димитровград.

 
В „JAZZ & TRADITIONS VOL.2“ се срещат традиция и съвременност, музикално съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи.


В репертоара са включени новите песни от предстоящия втори концертен албум на изпълнителката, най-популярните, както и неиздавани до момента български народни песни, представени по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации. В нов аранжимент ще звучат и хит синглите „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“.


На сцената с Нина Николина са: Калин Вельов- барабани и перкусии, Мартин Ташев-тромпет и вокал, Мирослав Турийски- клавишни и Таня Първанова- вокал.


Митове, легенди и традиции, освен „разказани“ в песен, ще чуете и с текст в „превод“ от диалектите, разказани в спектакъла от Нина Николина, анонсират организаторите от община Димитровград.


Концертът е с подкрепата на Министерство на културата и е част от празничната програма за 75-годишнината на Димитровград.