В първата част на предаването, Никола Ликов разказа за организацията „Power оf BG”, която представлява интересите на предприемаческите среди в България и организира ежегодното събитие във Варна „Time To Bridge”.

Никола Ликов

В него участват светила от IT-индустрията, като Васил Терзиев, които разкриват интересни факти за успеха си и дават съвети на млади предприемачи. Този форум е изключително ценен с контактите, които осъществява и буквално „строи мостове”. Гостът разказа и за сегашната си работа като предприемач в немска компания, където той създава модели за стартиращи бизнеси. На въпрос „каква е разликата между българските и чуждите стартъпи”, Никола Ликов отговори, че такава почти няма, с изключение на по-големия капитал към който последните имат достъп.

Във втората част на предаването по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал, на тема: „Новата роля на бизнеса в условия на военен конфликт”. Все повече се увеличава натиска към бизнеса, да вземе страна и да участва в геополитиката. Това се отнася особено за главните изпълнителни директори, които стават лица на големи корпорации.

Лари Бийл

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на Шаная Туейн от албума им „The Woman In Me”, излязъл през 1995 година.

Следващият брой на „Нови хоризонти с Лили” е в сряда (13 юли) от 19:00 часа на вълните на Дарик Радио.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм