„Парламентарната комисия не е съдебен орган, но е важно да се осветлят някои процеси. Надявам се да се установи връзката между политици и хора в съдебната система“. Това каза в предаването „Кой говори“ по Дарик бившият председател на Съюза на съдиите в България (ССБ) Нели Куцкова.

Коментарът ѝ бе по повод специално създадената парламентарна комисия, която да изследва всички факти и обстоятелства около казуса с убития дилър на влияние Мартин Божанов-Нотариуса.

Според Куцкова е от особено значение и обществото, и журналистите да са нащрек. Тя припомни, че тепърва предстои да се избират Висш прокурорски и Висш съдебен съвет и подчерта, че е много важно от какви хора ще се запълни съставът им.

Нели Куцкова коментира и призива на депутата от ПП Никола Минчев и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов да се оттегли, докато тече проверката по казуса с „Нотариуса“ и сходния – т.нар. „Осемте джуджета“.

„Не знам дали е редно политици да призовават да се оттегли и.ф. главният поркурор, но предвид голямото обществено съмнение, той трябва да го направи. Считам, че е редно да се отведе. Толкова много неща излязоха срещу него. Дай Боже, да не са верни, но, ако човек е с чиста съвест и е спокоен, че нищо няма да излезе, би следвало да се оттегли“, каза Куцкова. И добави, че от действията на Сарафов ще се разбере „дали ще се разграничи или ще се самоуличи“.

Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл.