Полицаи от Районно управление-Хасково откриха обявеното за общодържавно издирване 13-годишно момче от града при негови роднини в кърджалийско село. Преди минути униформените са посетили дома им. Детето е здраво и в добро състояние, като предстои да бъде предадено на родителите си, съобщават от ОДМВР-Хасково. 


13-годишният Дениз Рамадан Яшар от Хасково бе обявен за общодържавно издирване, след като в 23,40 ч. снощи 35-годишната му майка заявила в районното управление, че не се е прибрал след училище. Тя съобщила как е облечен и, че няма в себе си пари и телефон, като разказала, че и преди месец е имало подобен случай, когато синът й не се прибрал, но тогава бил намерен в района на училището си край автогарата в Хасково. 


След получаване на сигнала късно снощи полицията в Хасково е направила множество претърсвания в сградата и околностите на училището, както и на района около автогара и центъра на града. Установено е, че момчето се е качило на автобус и отпътувало за дома на чичо си в кърджалийско село.

На този етап не е ясно защо го е направило и защо роднините му не са съобщили на родителите, че детето е у тях. Предстои това да бъде изяснено, уточняват от областната дирекция на МВР-Хасково.