В това издание на предаването "Най-добрите болници и лекари" по Дарик ще чуете актуални теми, представени от водещи лекари и специалисти от Пловдив. 

Как да следим сърцето си по време на епидемията от COVID-19 и защо е важно да не спираме да споруваме и да се движим - специален гост по темата е кардиологът Д-р Теофил Груев от МБАЛ "Медлайн клиник".

Как се извършва пластика на предна кръстна връзка и какво представлява сложната хирургична интервенция, ще обясни  Д-р Свилен Шидеров, завеждащ ортопедичното отделение на УМБАЛ „Еврохоспитал“.

Съдови хирурзи от Пловдив обявиха нова диагноза, причинена от COVID-19. Екип от четирима специалисти на МБАЛ „Света Каридад“ доказаха какви нови усложнения настъпват вследстие на КОВИД инфекция и причината за неуспешните оперативни намеси при някои от пациентите. С последните новини по темата е интервюто с признатия съдов хирург Д-р Георги Сакакушев.

 Д-р Тодор Тасков от очна клиника „Луксор“ обяснява, специално за слушателите на Дарик, кои са най-честите симптоми за нарушено зрение и какви заболявания се свързват с тях. Някои от тези симптоми са присъщи и за COVID инфекцията. 

Микропигментацията е трайно решение за устни, изгубили своята форма или блясък. Какво представлява процедурата, как се извършва и колко дълго трае нейният ефект? За това е разговорът с Гергана Бозова, козметик от "Естетичен център Д-р Лилия Гюдюлева".

Специализираното предаване "Най-добрите болници и лекари" се излъчва в кампания на Дарик радио за Пловдив и Южна България.

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров

Асистент продукция и водещ: Галина Георгиева