Инжекционните естетични процедури, като ботоксът и филърите, не могат да се пренебрегват, когато искаме да постигнем оптимален ефект за по-младежки вид на лицето, категорична е Д-р Магдалина Гюрова, собственик на клиника "Дерма плюс" и един от най-признатите естетични дерматолози в Пловдив.

Погрешно е да се мисли, че трябва да се ходи в естетична клиника или при пластичен хирург, само, за да се „загладят“ бръчките. С тях се коригира само симптома, а за да има по-траен ефект - трябва да се отстрани причината. Тя се крие в загубата на обема, липсата на еластичност на кожата и промяната в структурата на костите, които не са видими в огледалото, каза още в предаването на Дарик „Най-добрите болници и лекари“ Д-р Гюрова.

Съвременните тенденции в естетичната медицина залагат на цялостен подход. Революционните MD кодове са т.нар. вълшебни точки, открити от бразилския пластичен хирург Маурицио де Майо. Моделирането на лицето по неговия метод може дори да промени емоционалното ни изражение.

Още по темата може да четете в dnews.bg и да слушате в аудиото.

Специализираното предаване "Най-добрите болници и лекари" се излъчва в кампания на Дарик радио за Пловдив и Южна България.

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров

 Водещ: Галина Георгиева