Малко над 830 хил. лв. допълнителни приходи за бюджета събраха публичните изпълнители от НАП в Хасково, след продажби на активи през първото полугодие на 2023 г. Става дума основно за недвижими имоти, но също за превозни средства и няколко съоръжения, обявени на търг, заради данъчни и осигурителни задължения на собствениците им. С приходите от реализираните търгове изцяло или частично се погасяват неплатените в срок данъци и осигуровки, обясняват от офиса на приходната администрация в Хасково.

Приходите са от общо 23 търга с реализирани продажби за периода от началото на годината до края на юни, а през август НАП Хасково отново ще предложи десетки превозни средства – леки и товарни, както и няколко интересни имота в областта. Всяка обява с подробностите към нея: описание и снимки на актива, местонахождение, състояние, първоначална цена, срокове за подаване на ценово предложение и срокове за внасяне на депозит за участие в търга, се публикува в Портала за продажби на Националната агенция за приходите. Предложенията там са групирани в 4 основни категории и могат да бъдат филтрирани както по вид, така и по адрес на населеното място. Към всяка обява има и телефон за контакт с публичния изпълнител, водещ продажбата.

От офиса на НАП в Хасково препоръчват, за да не стига до действия по принудително изпълнение от страна на публичните изпълнители, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“.