С над 100 нови дръвчета с имена на новородени продължи тази година вече 14-годишната Алея на новия живот в Димитровград. Десетки млади семейства с децата и близките си се включиха на Цветница в символичната залесителна кампания в парк „Марица“ и получиха безвъзмездно фиданки, които имаха възможност да засадят в алеята, в дворовете си или в междублокови пространства.
Безплатните дръвчета кедър осигури „Каолин“ АД, които вече 14 години са партньори ва община Димитровград в екологичната инициатива. 


„Димитровград е замислен и създаден, освен като индустриален център и като зелен град. От цялата му площ една трета са паркове, градини и зелени площи. Стремим се да поддържаме тази зеленина. Няма нищо по хубаво от това - да вдъхваш живот, да садиш дръвчета, да има млади хора и празник“, каза кметът Иво Димов.


По традиция той връчи грамоти, табелки с имена на децата, за които родителите им засадиха дръвчета, сувенирни магнити и върбови клонки. Балони и среща с приказни герои в парк „Марица“, осигуриха организаторите от общината.