Полицията в Кюстендил излезе с подробна информация за смъртта на Ангел Христов. Сигналът за починалия мъж е получен на 3 юни следобед, съобщиха от пресцентър на Областна дирекция на МВР - Кюстендил.

Сигналът е получен от служители на РУ Дупница, пише Bulgaria ON AIR. Той гласи, че в дома си в село Ресилово е починал 53-годишен мъж, обявен за международно издирване и има издаден червен бюлетин. Предприети са незабавни специализирани действия.

Близки на Ангел Христов се опитали да получат смъртен акт със сгрешена фамилия

Служителите са установили, че има издадено съобщение за смърт от лекар от дупнишка болница, издаден е и смъртен акт.

Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, извършени са множество процесуални действия, образувано е досъдебно производство в РУ Дупница. Случаят е докладван на прокурор от ОП - Кюстендил. В хода на работата са изпълнени и дадените указания от наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава.

Според смъртния му акт: Ангел Христов е починал в частна болница

По-рано излезе информация, че според смъртния акт на Ангел Христов той е починал в частната болница "Свети Иван Рилски" в Дупница. Съобщението за смъртта е подписано от лечебното заведение.

Личната карта, която е предоставена на служителката в ЕСГРАОН, е била на Ангел Христов и е изтекла през 2018 г.

Днес, 5 юни, трябва да бъде извършена аутопсията на починалия Ангел Христов, за да стане ясна причината за смъртта му. На дупнишкото гробище вече е изкопан гробът, където ще бъде положен. Това е в близост на гробищния храм и е на видно място.

Почина Ангел Христов от Братя Галеви

Братята Галеви - Пламен Галев и Ангел Христов-Геле - са известни личности в България със своята противоречива история и връзки с криминалния свят.

Пламен Галев, роден на 23 ноември 1967 година в Кърджали, започва своята професионална кариера в системата на МВР веднага след като завършва службата във военните сили НРБ. От млада възраст, само на 20 години, влиза в РПУ - Станке Димитров, където става сержант. Показал качества и потенциал, той е избран да премине в Специализирания отряд за борба с тероризма в София. Там той среща Ангел Христов, който също е влязал в отряда през 1990 година на 20 години. Галев и Христов са под командата на арестувания по делото "Октопод" през 2010 година Алексей Петров.

„Издирвани от Интерпол“: Кои са Братя Галеви

Въпреки че започват като членове на баретите, Галев и Христов напускат отряда след скандал в средата на 90-те години. След това Пламен Галев става оперативен служител в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен като разузнавач в службата в Кюстендил. Галев напуска МВР през 1997 година, а Христов следващата година.

През 2000 година двамата се установяват в село Ресилово в района на Дупница. Там те строят голяма резиденция и регистрират своята първа фирма за транспорт по суша, въздух и море. Освен това, Пламен Галев и Ангел Христов притежават и управляват няколко други фирми. Те сключват партньорства с няколко фирми, които са контролирани от Васил Божков и се занимават с пътно строителство. Те също така участват в управлението на няколко подобни структури като "Автомагистрала Струма" АД и "Пътища Самоков" ДЗЗД.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм