След обяд днес, 8 юни, в Дупница бе погребан Ангел Христов-Геле - знаково лице за Дупница, починал на 2 юни вечерта от инфаркт в с. Ресилово, предаде БГНЕС.

„Такива хора като Ангел Христов не умират, държавата ги изстискваше „като лимон“ и след това ги изхвърляше. Убиха го, сигурен съм в това, как иначе ще умре здрав като бик човек“, каза пред медиите дупничанин, който показа книжката си на командос, но не се представи.

Имотът, в който почина Ангел Христов, е на офшорка

Опелото в храм "Св. Георги Победоносец" започна в 13.30 ч., и приключи час по-късно. В 14.40 траурната процесия потегли за гробищния парк в Дупница. Геле бе изпратен от близките си, бивши колеги от ЦСБОП -барети, сред които Златомир Иванов-Златко Баретата, приятели, бившият кмет на града Атанас Янев, общински съветници.

Сред най-близките на „братя Галеви“, бяха още Васил Капланов – Каплата, жената на Пламен Галев - Юлиана, адвокатът на Братя Галеви – Емил Велинов, Апостол Чакалов – Тоци /спряган за дясната ръка на Галеви/, Конана, Атанас Янев /бивш кмет на Дупница/, зам.-кметът Крум Милев, Васил Жечев – ректор на колежа по туризъм в Благоевград и други.

Стана ясна причината за смъртта на Ангел Христов

Васил Жечев каза, че е тук, за да изпрати в последния му път синът на старшината му от казармата, когато служил като войник в Сандански, или бащата на Ангел Христов.

Опелото, на което присъстваха около 500 души, премина спокойно.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм