"Съдебната реформа не се прави за решаване на конкретни казуси и за вземане на надмощие в конкретни спорове, каквито се водят в момента между представителите на политически сили, представители на съдебната власт и вътре в прокуратурата.

Бивш командос: Хора като Ангел Христов не умират случайно, убиха го

Разследването на атентата срещу Гешев не бива и не трябва да остане на трупчета. Разследването трябва да бъде доведено докрай и да се разбере кой стои зад този взрив и каква е причината за него, дали има връзка със смъртта на Красимир Каменов-Къро и Ангел Христов, подозирам че има такава връзка". Това заяви пред БНТ бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той поясни, че не вярва, че Ангел Христов се е прибрал в България, за да почине до близките си.

Имотът, в който почина Ангел Христов, е на офшорка

"Убеден съм, че Христов не е престоял дълго време в страната, става въпрос за няколко дни, минал е граница през шенгенска граница най-вероятно, проверени са всички граници на летищата. Вероятно е минал през Гърция, не е трудно човек с фалшив документ за самоличност да влезе", заяви Иван Демерджиев.

Безлов: Няма данни убийството на Ангел Христов да е свързано с това на Къро

Според него Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, е създал връзки и се е превърнал в "октопод", който има влияние върху много процеси. По думите на бившия служебен министър няма данни служител на МВР да е помогнал на Петьо Петров да напусне страната.

Според Демерджиев няма оперативна информация къде се намира, има данни за съмнително излизане на негови близки в посока Турция, но не става въпрос за бившата му съпруга.

Любена Павлова: Магистрати и полицаи бяха на заплата от 2 000 до 20 000 лв. при Пепи Еврото

"Сегашният вътрешен министър трябва да се бори за бюджета на МВР, по принцип е правило политическите кабинети да си отиват със съответния министър, каза още той.

По думите му проблемите в правосъдната система са лъснали по много грозен и неприемлив начин.

Снежанка от “Осемте джуджета”: Коя е Любена Павлова? (видео и снимки)

"Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е много огледален. Това сега не беше процедура по отстраняване, проведена обективно и редовно, така че да се обезпечат правата, включително на г-н Гешев. Когато искаш да поправиш пороци в една система не можеш да ги поправиш със същите действия, с които си ги създал.

Бившата жена на Пепи Еврото: Той е написал писмото до Гешев! Взе ми детето, всички ги е страх от него

Това не е началото на реформа, а продължение на проблемите в съдебната система. Отстраняването на Гешев беше важно, но начинът, по който беше направено, го опорочи. Тези, които го назначиха, отстраниха Гешев. Трябва да видим мотивите и доказателствата. Този Висш съдебен съвет няма моралното право да избере нов главен прокурор“, заяви още Иван Демерджиев.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм