Благотворителна кампания „Нов живот“ ще стартира в Бургас на 1 юни, събота.

Събитието е организирано от Мисис Бургас в партньорство и със съдействието на Община Бургас и фондация "Искам бебе". Благородната кауза цели да подкрепи семейства с репродуктивни проблеми. Събитието ще бъде част и от тематичния Fun&Sun уикенд в морския град.

„Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива. Приела съм тази тема много лично и знам, че за съжаление все повече млади семейства имат нужда от подкрепа по пътя към мечтаното детенце. Нека зарадваме бъдещи родители и да помогнем в създаването на нов живот“, призова Десислава Димитрова. 

Тя спечели титлата "Мисис Бургас" 2024 преди месец, а по професия е капитан-лейтенант, вахтен офицер по управление на кораб, служещ на фрегатата "Горди".

Ако желаете да подкрепите благотворителна кампания „Нов живот“, можете на 1 юни да посетите, заедно с децата си благотворителните базари до паркинга и алеята за Солниците от 9:00 до 12:30 ч., където са предвидени щафетни игри, а също  "сафари", "доджбол", народна топка, демонстрации на спортни клубове и турнир за деца до 14 години.

Зона ще има и на експозиционен център "Флора" от 10:00 до 14:00 ч с игри модерен прочит на игрите от 90-те години на миналия век, танци и демонстрации на спортни клубове – акробатика, карате, яхт тренажор, арт занимания и образователни игри, фризьори, които ще правят прически на малките дами и професионален фотограф, който ще заснема весели моменти с голям игрив мечок. 

Друга зоана е паркът до бл.51 и бл.52 в ж.к. "Меден Рудник", отново от 10:00 до 14:00 ч. Спортни и народни танци, щафетни игри, състезание с лични тротинетки, куклен театър, боди арт, рисуване по вълшебни платна, други арт занимания и образователни игри. 

Мол Бургас Плаза – 10:00 – 19:00 ч. – куклен театър, а през целият ден децата ще имат възможността да рисуват по огромно платно.

Всички, подкрепили каузата ще имат сигурно участие в томбола за големите награди, която ще се проведе в Мол Бургас Плаза от 18:00 ч., както и за спечелване на моментни награди, предоставени от спонсорите на кампанията.

Средствата от кампанията ще бъдат дарени на фондация "Искам бебе".