Испанец е осъден на десет години затвор заради самоубийството на тийнейджър, с когото се запознал онлайн, съобщи Euronews

Установено е, че 60-годишният мъж е тормозил момчето, като му е изпращал стотици съобщения в WhatsApp, някои от които със сексуален или агресивен характер.

Иран осъди на смърт двама ЛГБТ активисти

Седемнадесетгодишният тийнейджър се самоубива през декември 2016 г. в района на Кастельон в Източна Испания.

В деня на смъртта му заподозреният "за по-малко от три часа му е изпратил повече от 119 съобщения със сплашващо и заплашително съдържание", се казва в изявление на съда.

Тийнейджърът е помолил мъжа да спре да се свързва с него, като го е предупредил, че "ако продължава така, ще се самоубие".

Ирландия глоби Instagram с 405 млн. евро за нарушаване поверителността на децата

Съдиите заявиха, че 60-годишният мъж е бил "напълно наясно с мъката и дискомфорта", които е причинявал, и че е имало "голяма вероятност" тийнейджърът да се самоубие.

Мъжът е заплашвал, че ще сподели съобщенията от WhatsApp и ще изнудва момчето за това, че използва уебсайтове за възрастни, допълва съдът.

Блокираха форум за тормоз, докарвал жертвите си до самоубийство

В допълнение към присъдата за лишаване от свобода той е осъден да заплати 173 000 евро обезщетение на семейството на момчето за нанесени морални щети.

Той може да обжалва присъдата. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм