Твърди се, че Илон Мъск е заплашил да уволни инженерите на Twitter, след като неговите туитове по време на "Супербоул" са привлекли по-малко потребители от този на президента Джо Байдън, предаде "Independent".

По време на неделния мач, в който Филаделфия Ийгълс се изправиха срещу Канзас Сити Чийфс, Байдън публикува в Туитър видео на първата дама Джил Байдън, подкрепяща Ийгълс, докато Мъск също показа подкрепа за същия отбор във вече изтрит туит.

Мъск назначи куче за главен изпълнителен директор на Twitter

Докато туитът на американския президент събра около 29 милиона импресии, публикацията на Мъск има около 9 милиона. Съобщава се, че след това шефът на Twitter е наредил на инженерите на компанията да направят промени в платформата, за да гарантират, че туитовете му ще имат повече популярност.

Позовавайки се на източници, близки до казуса, Platformer съобщи, че Мъск е отлетял до Bay Area, където се намира главният офис на Twitter в Сан Франциско, за да разговаря лично с екипа си.

„SpaceX“ ограничава използването от Украйна на сателитния си интернет за дронове

В доклада се цитира, че заместниците на Мъск са казали на останалата част от инженерния екип, че всички те ще загубят работата си, ако проблемът не бъде „поправен“.

Съобщава се, че до понеделник Twitter направи промени в „зелена светлина“ на туитовете на Мъск, което означава, че те ще заобиколят филтрите на платформата, предназначени да показват възможно най-доброто съдържание на потребителите.

Мъск: Туитър разполага с 2300 служители

Platformer съобщи, че инженерите са спрели Twitter за цяла нощ след посещението на Мъск, за да гарантират, че туитовете на шефа на компанията са изкуствено увеличени за сметка на други потребители.

Новият доклад също е в съответствие с неотдавнашните твърдения на потребители, че техният фийд се е напълнил с публикации от шефа на Tesla.

Мъск дори първоначално се пошегува с проблема, туитвайки изображение, което осмива собствените му публикации, натрапени на потребителите.

Той по-късно добави, че Twitter се занимава с проблем, който означава, че 95 процента от неговите туитове „изобщо не достигат до хората".

Съдът: „Лъжите“ на Мъск за Tesla струват милиони на инвеститорите

Съобщава се, че инженерите на платформата за микроблогинг повдигнаха възможността обхватът на Мъск вероятно да е бил намален, тъй като много хора са го блокирали и заглушили през последните месеци.

Platformer сподели в по-ранен доклад от 10 февруари, че Мъск е уволнил инженер в Twitter, който му казал, че хората губят интерес към неговите туитове.

Мъск смята да премахне забраната за реклами с политическа цел

Това е абсурдно... Имам повече от 100 милиона последователи, а получавам само десетки хиляди импресии“, каза шефът на Tesla.

Уволнен си, уволнен си“, изкрещя Мъск на инженера.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм