"Tуитър" разполага с около 2300 щатни служители, съобщи днес Илон Мъск, цитиран от Ройтерс.

Си Ен Би Си от своя страна съобщи, че броят на служителите на пълно работно време в социалната мрежа е намалял до около 1300 щатни служители, включително по-малко от 550 инженери на пълно работно време.

Съдът: „Лъжите“ на Мъск за Tesla струват милиони на инвеститорите

Около 75 от 1300-те служители на компанията са в отпуск, включително около 40 инженери, съобщи Cи Ен би Си, позовавайки се на вътрешни документи на компанията.

"Цитираните данни са некоректни. Има около 2300 щатни служители в "Tуитър", написа милиардерът Мъск в Туитър в отговор на туит, в който се цитира телевизията.

"Все още има стотици служители, които работят върху доверието и безопасността наред с няколко хиляди души, наети по договор", добави Мъск.

Мъск смята да премахне забраната за реклами с политическа цел

Мъск пое "Tуитър" през октомври миналата година и бързо предприе редица продуктови и организационни промени. Компанията пусна т. нар. синя значка за верификация като платена услуга и уволни около 50% от персонала, припомня Ройтерс.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм