Американският предприемач Илон Мъск е "назначил" нов главен изпълнителен директор на Twitter - на поста е назначено куче от породата siba-inu. Самият Мъск обяви това на страницата си в социалната мрежа.

„SpaceX“ ограничава използването от Украйна на сателитния си интернет за дронове

"Новият главен изпълнителен директор на Twitter е страхотен. Много по-добър е от предишния!", написа Мъск под публикувана снимка на кучето в стола на главния изпълнителен директор на компанията.

Мъск: Туитър разполага с 2300 служители

Според него кучето, наречено Флоки, се справя чудесно с числата и има свой собствен стил на работа. Мъск изрази увереност, че домашният любимец е "идеален за поста".

Съдът: „Лъжите“ на Мъск за Tesla струват милиони на инвеститорите

По-рано милиардерът определи последните три месеца като изключително трудни. Той заяви, че е съчетавал спасяването на социалната мрежа от фалит с работа в другите си компании. Мъск заяви, че е доволен от данните на Twitter за броя на уникалните потребители на ден (DAU).

Мъск смята да премахне забраната за реклами с политическа цел

Мъск сподели, че е дарил акции на стойност около 1,95 милиарда долара в своя производител на електрически автомобили за благотворителност миналата година.

Дарението беше описано в декларация до американските регулатори като „добросъвестен подарък“.

В документацията не се посочва получателят или получателите на дарението.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм