Консултант по имена на бебета разкри своите прогнози за популярните тенденции в имената на бебетата през 2024 г, предаде 9 месеца.

SJ. Стръм, който също е влогър за родители, предположи, че имената, вдъхновени от Дисни и Барб ще бъдат голяма новина през следващата година – като Бамби, Гас, Кен и Марго се очаква да бъдат популярен избор за име сред новите родители.

Експертът по бебешки имена се обедини с компания за поздравителни картички, за да направи анализ на популярните бебешки имена, които вече започват да се налагат в търсенето с Google.

Ето какво откриха...

Имената на Дисни се увеличават

Анализът разкри, че търсенията на "имена на принцеси на Дисни“ са се увеличили със 120% през последните 90 дни.

"Имената на Дисни са едно от най-честите искания, които получаваме в консултантската компания за имена на бебета: Baby Name Envy “, каза Стръм.

И това не е част от благодарение на знаменитостите, водещи тенденцията, с инфлуенсърката Моли Мей, която избра Бамби за своята малка дъщеря, а телевизионната водеща Стейси Дули избра Мини.

Едно от имената, които стават все по-популярни, според Стръм, е Аврора (от Спящата красавица), което означава "зора“.

"Предвиждам, че ще попадне в топ 20 на най-популярните имена на момичета през 2024 г.“, предложи тя.

Стръм също вярва, че името Ерик ще стане много по-популярно след излизането на Малката русалка.

"По-неуловимите имена от Дисни са Гюс, на името на една от мишките на Пепеляшка или Флин. За момичетата е Есмерелда от "Гърбушкото от Нотр Дам“ е тази, която да се използва бързо, тъй като се говори, че римейкът ще излезе през 2024 г.“, добави тя. Есмерелда на испански означава изумруд.

Имената от Барби също ще бъдат харесвани 

Не е изненадващо, че касовият хит Барби се очаква да вдъхнови много бебешки имена през следващата година.

"Мислете за момичешки и игриви като Mарипоса, което означава пеперуда, Блосъм, което ви кара да мислите за розово и мисля, че ще видим няколко момиченца с името Скипър да се присъединят към детската площадка“, споделя Стръм. 

Тя добави: "Имаше три момчета на име Кен миналата година, но Кени е по-модерно звучаща версия.“

Що се отнася до Марго (направена популярна без съмнение от Марго Роби), името вече е в тенденция – с 30 места нагоре миналата година.

Имената от 90-те ще се завърнат 

Точно както пистата видя възраждане на модата от 90-те, имената, вдъхновени от 90-те, също се завръщат на картите, според Стръм, който подчертава как Меган Трейнър наскоро кръсти бебето си Бари Брус.

Някои от най-популярни имена за момчета през 90-те години бяха Майкъл, Кристофър, Матю и Джошуа, докато при момичетата бяха Джесика, Ашли, Емили и Сара.

"Други имена в тази тенденция са Ейми, която имаше първата си възходяща тенденция миналата година, както и Клеър и Сабрина, така че очакваме те да направят голямо завръщане през 2024 г.“, каза Струм пред yahoo.com.

Тя предположи, че Аланис и Уинона също ще бъдат популярни, както Иън и Кристофър.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм