Лекси Алфорд е най-младата жена в света, посетила всички 197 държави на планетата, според Книгата на рекордите Гинес, пише Darik Business Review.

Тя постига това на 4 октомври 2019 г., когато стъпва на територията и на последната непосетена от нея държава – Мозамбик. Преди това посещава и Северна Корея.

Днес тя е на 25-годишна възраст, а поставя своя рекорд, едва навършила пълнолетие по американските закони (21 години).

Младата пътешественичка разказва, че е посетила първите си 70 държави, пътувайки с майка си по бизнес. В следващите години пести пари, завършва образованието си и решава да осъществи мечтата си.

В новата си обиколка из света Лекси Алфорд си партнира с известен производител на електрически автомобили. Тя планира да обиколи Европа с подобна кола, като пътуването следва стъпките на Алоха Уондъруел - първата жена, обиколила земното кълбо, карайки кола в периода 1918-1923 г.

В новото си видео Лекси разказва за преживяването си в Белград, преминаването на границата с България и пътешествието си до Гърция.

У нас тя отсяда в известен столичен хотел, в чиято градина се разхождат пауни, посещава катедралата „Свети Александър Невски“ и зарежда колата си в „най-странната зарядна станция, която е виждала“.

25-годишната Лекси не пропуска да поиграе хоро, преди да се отправи към Гърция.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм