Най-скъпият подарък са хората до нас, те са най-ценното нещо, което имаме, сподели Мария Мутафчиева от Мери Бойс Бенд в предаването „Посока Култура“ на Дарик радио.

Георги Бърдаров: Човешката памет е безкрайно къса и затова постоянно повтаряме грешките на историята

Тя не вярва в твърдението, че няма незаменими хора, а смята, че напротив – всеки човек е незаменим. Затова посланието й е да обичаме хората около себе си и всички хора. Важно е също да се обичаме и самите ние, това, че сме българи, да обичаме българската музика, българския език и всичко българско. Тя ще отпразнува 30-години на сцената с концерт в зала „България“ на 10 февруари.

Според Мутафчиева хората трябва да общуват повече по между си. Интернет комуникацията не позволява да разберем истински човека, с когото контактуваме, продължи тя. В един разговор виждаш как човекът срещу теб реагира, гледа и ухае. Така ставаш и ти част от него, допълни Мутафчиева.

Екология на оцеляването: Да вкараш чрез периферното зрение и съзнание екологията като начин на мислене

Според нея качествена публика има и се наблюдава едно завъртане и връщане към ценностите. Тя обясни, че не масовият вкус е критерии за това, което правят. За Мутафчиева критерият за това, което трябва да прави са хората, които са около нея.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм