"България ще продължи да подкрепя Грузия по пътя на нейната европейска интеграция". Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след срещата си с министъра на външните работи на Грузия Илия Дарчиашвили в Министерството на външните работи.

От своя страна Дарчиашвили заяви, че Грузия има силна воля да изпълни необходимите задачи в полза на европейската перспектива на страната. 

"Като държава членка на Европейския съюз и НАТО България добре разбира важността и подкрепя геополитическия избор на Грузия", заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Габриел отчете и важната роля на Грузия в Черноморския регион, особено в настоящия изключително тежък геополитически контекст.

Грузинския външен министър Илия Дарчиашвили обясни, че България е сред 10-те най-големи търговски партньори на Грузия и също така има потенциал за увеличаване на икономическото и търговското сътрудничество между двете държави. Той обърна внимание и на европейската перспектива на Грузия.

Визитата на външния грузински министър е първата от 2009 г.  насам.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм