ДПС и "Възраждане" се обявиха против създавнето на постоянна комисия по конституционните въпроси. Това стана по време на дебатите по приемането на правилника на парламента, информира Клуб Z.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че тази комисия трябва да е временна и да се създаде, когато има внесен законопроект за промени в Конституцията. От "Възраждане" пък заявиха, че в миналия парламент подобна комисия не е свършила никаква работа.

ПП-ДБ подготвят управленска програма, която ще бъде обсъдена първо с ГЕРБ-СДС

Любопитното е, че и двете партии формално твърдят, че искат съдебна реформа, включитлено с промени в Конституцията.

Дебатът бе изпъстрен с обиди между "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България". Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се усъмни в ориентацията на депутата Явор Божанков. Той поясни, че има предвид това, че Божанков за минути е сменил една лява партия с дясна.

Борисов: Само нестандартно решение може да ни извади от тоталната криза

На това Манол Пейков отговори, че Костадинов злоупотребява с това, че останалите депутати се държат възпитано с него. И поясни, че и той има въображение и може да го нарече "Костя Късопишков", имайки предвид, че Костадинов пише с къси букви.

В отговор Костадинов призова председателя Росен Желязков да "извърли утайката", защото иначе той ще вземе мерки и ще я изхвърли.

Желязков даде почивка, за да се успокои напрежението. След почивката и ПП-ДБ, и "Възраждане" получиха наказание "забележка". 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм