В събота около 10:57 ч. в РУ-Мадан на тел. 112 е получен сигнал за възникнал инцидент по време на организиран лов в ловище "Белково", землище на с. Баните информират от пресцентъра на полицията в Смолян.

На около 50 метра от река Малка Арда, по време на ловен излет, 60-годишен мъж от с. Вишнево, общ. Баните, чрез произвеждане на изстрел с ловна карабина, в пресечена местност с ограничена видимост, прострелял в лявото бедро 39-годишен мъж от с. Вишнево.

След извършено тестване с техническо средство е установено, че 60-годишният мъж е употребил алкохол с концентрация 1,39 промила и е задържан за срок до 24 часа. Тестът за алкохол на 39-годишния мъж е отрицателен.

Пострадалият е транспортиран за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.   

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм