Няколко пожара гасиха в Хасковска област в следобедните часове вчера. За повече от два часа, в периода от 19 до 21.30 ч. заради задимяване временно бе преустановено движението по пътя Е-80 в участъка от Свиленград до ГКПП „Капитан Андреево“.


Сигналът за пожар на сухи треви в землището на местността Якъка, Свиленград, е подаден в 13.02 ч. На място са изпратени 7 пожарни автомобила от РСПБЗН – Свиленград и УПБЗН – Любимец, доброволци, служители от горското и 2 водоноски.  Пожарът е ликвидиран, като все още не е установена точната площ, която е обхванал, информират от ГД ПБЗН.     


В 15:37 ч. в ОЦ при РДПБЗН – Хасково е получен сигнал за пожар на сухи треви в землището на ивайловградското с. Мандрица. На място са изпратени 7 пожарни автомобила от РСПБЗН – Ивайловград, Симеоновград и УПБЗН – Маджарово. В гасенето участват шестима доброволци, 15 служители на ДГС – Ивайловград, 15 граждани  и 2 багера. Пожарът, с обща площ около 50 дка, е локализиран.


В следобедните часове вчера пожари пламнаха и край димитровградските села Крепост и Длъгнево. Изясняват се причините за избухването им.


И за следващите дни в област Хасково остава  в сила екстремален риск от възникване на полски и горски пожари. От Пожарната служба призовават кметовете да запознаят хората с мерките, които следва да бъдат спазвани. И предупреждават, че започват проверки съвместно с полицията.